Syphon Brewing Guide


Τι θα χρειαστείτε:




Step by Step:

Βήμα 1ο:

Ζυγίστε 18 γραμμάρια καφέ




Βήμα 2ο:

Τοποθετήστε το κάτω μέρος της συσκευής επάνω στη ζυγαριά, μηδενίστε και προσθέστε 250 ml νερό (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προθερμασμένο νερό για να επιταχύνετε τη διαδικασία)



Βήμα 3ο:

Ανάψτε το micro burner και τοποθετήστε το υφασμάτινο φίλτρο στο επάνω μέρος της συσκευής με τέτοιο τρόπο ώστε το ελατήριο που είναι ενσωματωμένο επάνω του να περάσει μέσα απο το στόμιο. Τραβήξτε, έτσι ώστε ο μικρός γάτζος που έχει στην άκρη του να πιάσει στην άκρη του στομίου.



Tip: Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε micro burner και χρησιμοποιείτε τη συσκευή με το φυτίλι που συνοδεύει τη συσκευασία, φροντίστε η φλόγα να μην ξεπερνάει τα 4 cm. Αυτο θα το πετύχετε μικραίνοντας το φυτίλι.

Βήμα 4ο:

Τοποθετήστε το πάνω μέρος της συσκευής ακουμπώντας το πλάγια, μέσα στο δοχείο με το νερό χωρίς να το σφραγίσετε. Σε αυτό το σημείο έχετε το χρόνο να αλέσετε τον καφέ σας.





Η άλεση θα πρέπει να είναι χονδρή καθώς ο καφές θα έρθει σε επαφή με υψηλή θερμοκρασία νερού και για αρκετό χρονικό διάστημα, που σημαίνει ότι είναι εύκολο να τον καταστρέψουμε δίνοντας του πικρά χαρακτηριστικά. (συμβουλευτείτε το καφεκοπτείο της γειτονιάς σας για την κατάλληλη βαθμίδα άλεσης)


Βήμα 5ο:

Σφραγίστε το άνω και κάτω μέρος της συσκευής χωρίς να χρησιμοποιήσετε πολύ δύναμη. Μόλις το νερό φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία θα περάσει στο άνω μέρος καθώς βρίσκεται σε μιά ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ υγρού και αερίου. Σε αυτό το σημείο χαμηλώστε την ένταση απο το micro burner τόσο ώστε το νερό να παραμένει στο άνω μέρος της συσκευής.



Βήμα 6ο:

Προσθέστε τον αλεσμένο καφέ, ξεκινήστε το χρονόμετρο και αναδεύστε τον καφέ έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί με το νερό. Μη το παρακάνετε με την ανάδευση γιατί θα μειωθεί πολύ η θερμοκρασία του νερού. 5 με 6 αναδεύσεις αρκούν και προτεινόμενα χρησιμοποιήστε κάποιο αναδευτήρι bamboo αποφεύγοντας κουτάλια και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που θα μειώσουν και αυτά τη θερμοκρασία του νερού αισθητά.





Βήμα 7ο:

1:30 με 2:00 λεπτά μετά κλείστε το micro burner ή απομακρύνετε τη συσκευή καύσης με το φυτίλι και απολαύστε το θέαμα της ανάστροφης πίεσης. Ο Καφές σας θα αρχίσει να περνάει στο κάτω μέρος του Syphon και μέσα απο το φίλτρο, αφήνοντας σας ένα απολαυστικό φλυτζάνι έτοιμο για σερβίρισμα.



Βήμα 8ο:

Αφαιρέστε προσεκτικά το άνω μέρος της συσκευής και τοποθετήστε το στο πλαστικό καπάκι το οποίο λειτουργεί και ώς βάση. Σερβίρετε απευθείας απο το κάτω μέρος και απολαύστε!





Tip: Το υφασμάτινο φίλτρο θέλει μεγάλη προσοχή στη συντήρηση του για την αποφυγή ανάπτυξης βακτηρίων. Καθαρίστε το καλά μετά απο κάθε χρήση χωρίς τη χρήση σαπουνιών και χημικών γενικότερα. Μπορείτε να το φυλάξετε μέσα σε ένα ποτήρι νερό το οποίο θα αλλάζετε συχνά ή ακόμα και στην κατάψυξη (εάν είστε σίγουροι ότι δεν θα απορροφήσει μυρωδιές απο τον περιβάλλοντα χώρο)

Enjoy!

Ευχαριστούμε πολύ το Spill it για την παραχώρηση του χώρου του για τις ανάγκες του άρθρου μας.

Ετικέτες